Всі, від простого українця до ТОП чиновника мають бути готовим до того, що відтепер, в Україні більше не буде тіньової економіки та зарплат у конвертах , – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив про те , що для стабільного життя суспільства бiльше не має бути економіки та зарплат у конвертах . Президент наголосив : якщо зараз неофіційна зайнятість питання виживання , то після війни від тіньової економіки доведеться вiдмовлятись . – Про це Володимир Зеленський заявив під час свого виступу . ” І це не питання тієї чи іншої економічної доктрини , не питання тієї чи іншої політичної позиції . Ми просто не можемо собі дозволити , щоб у країні залишалася ” тіньова ” частина економічного життя ” , – сказав Зеленський .

При цьому глава держави зазначив , що зараз будь – яка економічна активність офіційна чи неофіційна є виживанням . ” але якщо ми говоримо про нормальне , стабільне , міцне життя суспільства , роботу держави , про нашу оборону , то повинні розуміти : є ті , хто служить , і є ті , хто забезпечує своєю роботою тих , хто служить ” , – додав президент .

Зазначимо , в Україні до повномасштабної війни був один із найвищих у Європі рівнів тіньової економіки . Податки не сплачували і звичайні українці , і бізнес . Тіньова сфера дозволяє фінансувати корупцію , незаконні ринки . Крім того , це сотні мільярдів гривень , які не одержують бюджету .

Виведення ринку праці з тіні дозволило б значно збільшити надходження та , наприклад , підвищити пенсії , переглянути зарплати бюджетників , збільшити фінансування медицини , оборони , освіти тощо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *