Російський танкіст разом з танком приїхав на позиції ЗСУ, щоб здатися в полон

У ході успішного контрнаступу на Харківщині українські бійці взяли у полон чимало військових загарбників. Декого з них у полон захопили, але були й непоодинокі випадки, коли росіяни здавалися самі – як окремо, так і цілими підрозділами з технікою.

Про це 24 каналу повідомив представник координаційного штабу щодо військовополонених Андрій Юсов. Він говорить, що нещодавно був випадок, коли російський танкіст разом із танком приїхав до українських позицій, щоб здатися. Окупант розповів, що такі плани були у нього давно, але активні наступальні дії українців дозволили їх реалізувати.

Хто є серед полонених

До полону потрапило багато представників ОРДЛО, переважна більшість з них – примусово мобілізований. Як заважив Юсов, їхній морально-психологічний стан від початку був жалюгідний, а сьогодні це лише посилилося.

Також є і кадрові російські військові, представники різних підрозділів, зокрема і ПВК “вагнер”. Серед вагнерівців є й ув’язнені, яких було загітовано брати участь у війні в Україні.

Тобто це достатньо різношерстна публіка, яку Україна готова повертати згідно з нормами міжнародного права, Женевською конвенцією для того, щоб повернути своїх захисників з полону,– наголосив Юсов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *