ЗНАЄТЕ, ЩО ТАЇТЬСЯ ЗА ЦИФРОЮ 200 …? ЦЕ МАТИ НА КОЛІНАХ БІЛЯ ПОРОГА, БОЖЕВІЛЛЯ ВИТТЯ.. ЦЕ СТУКІТ ЗЕМЛІ ПО КРИШЦІ ТРУНИ.. ЦЕ МОЛОДА ВДОВА, ЇМ БИ ЩЕ ЖИТИ..

Знаєте, що таїться за цифрою 200 …? Це коли під час бою, ти чуєш крик побратима:
– С@ка, давайте сюди, він ще дихає !!! І в найскладніших умовах, забувши про стерильності, брудними, тремтячими руками засипаєш “целакс” і шепочеш, як молитву:

тихо, тихо браток..ти чого, зараз, зараз все буде … все буде !!!!!

Коли розвалений УАЗ вичавлює божевільну швидкість і під пострілами, відчайдушний шофер виводить машину з під обстрілу, а фельдшера під божевілля “танцю” старої розвалюхи-швидкої намагаються створити диво … і поклавши руку на плече, кажуть водію:

-не метушися, ось і все ..

Коли в холодні стіни моргу, приїжджає командир, побратим … і дає нову форму … так положено … так потрібно і курить сигарету за сигаретою, лише кадик ходить ходором …, а треба рідним повідомити. І знаєте чоловіки плачуть …

Це довга дорога навіки додому і мати на колінах біля порога, божевілля виття … і мовчиш, лише повторюєш, як мантру:

-Пробачте … вибачте … не вберегли …

І дитина з переляканим поглядом, він ще не зрозумів, тата більше немає! І виття вдови, така молода … їм би жити … с@ка війна !!!!

Це стукіт землі по кришці труни і горілка на поминках … вона не бере …, а перед очима стрічка на фото, тоді перед виїздом … він так завзято сміється ….

Це цифра 200, за нею доля, за нею життя ….. просто цифра, а за нею …

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *