Беремо Донбас! Феноменальний успіх ЗСУ – прорив фронту: тотальна зачистка! ЗСУ пішли вперед!

Бійці Збройних сил України за минулу добу мали тактичний успіх на Краматорському напрямку і вибили російських окупантів з раніше зайнятих ними позицій, повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Як йдеться в оперативній інформації, опублікованій на сторінці Генерального штабу Збройних сил України в Facebook, українські захисники успішно відбили спроби окупантів просунутися на інших напрямках.

“Наші захисники успішно відбили спроби наступу ворога в районах населених пунктів Білогорівка, Григорівка, Покровське, Бахмутське, Лозове, Спартак, Соледар, Зайцеве та Семигір’я, а на Краматорському напрямку мали тактичний успіх і вибили ворога з раніше зайнятих ним позицій”, – йдеться у зведенні.

Президент країни-агресорки Володимир Путін поставив перед своїми військами завдання окупувати всю територію Донецької області до 15 вересня. Він тепер безпосередньо спілкується з командувачем війни проти України і особисто дав таку команду. Однак у окупантів нічого не вийде, оскільки перспектив у наступу росіян практично немає. Про це заявив експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко.

В ефірі Апостроф TV він розповів про те, що російській армії не вдасться захопити всі райони Донецької області до 15 вересня. Такий сценарій нереалістичний.

За його словами, зрозуміло, що в осінньо-зимовий період маневр для дій окупантів буде обмежений. Тому Путін поставив саме це завдання. Наразі він безпосередньо спілкується з командувачами, оскільки міністр оборони Шойгу і глава Генштабу РФ Герасимов від війни відсторонені.

“Зараз Путін безпосередньо спілкується з командувачем “спецоперації”, який на території України. Шойгу і Герасимов наразі трохи відійшли в сторону”, – зазначив Риженко.

Як вважає експерт, план щодо Донецької області провалиться не тільки до 15 вересня. Перспективи наступу окупантів на Донбасі, незважаючи на їх активізацію і перекидання свіжих сил, немає.

“Вони розуміють: як тільки погіршаться погодні умови, це зробити буде дуже важко. Потрібно вести проміжний облік того, щоб доповісти громадянам РФ, що досягнуто і які “перемоги”. Для цього, я думаю, встановлена ця дата (15 вересня), але вона в черговий раз буде провалена, тому що перспективи наступу РФ на сході фактично ніякі”, – підкреслив Андрій Риженко.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай раніше сказав, що війська Росії не здатні виконати вимоги, які ставлять перед ними в Кремлі. За його словами, Москва наполягає на просуванні в 5 кілометрів, у той час, коли загарбники часом рухаються максимум 100 метрів на добу. Однак вони підійшли до Бахмута і активно обстрілюють місто.

У ефірі Радіо НВ він розповів про те, що Кремль вимагає, щоб російські окупаційні підрозділи просувалися на Донбасі не менше ніж на 5 кілометрів на день. Однак в реальній ситуації загарбники з великими втратами часом не можуть подолати і 100 метрів на добу.

“Кремль ставить завдання своїм військам до 5 км в день проходити, але це фантастика. Іноді російська армія не може навіть 100 м пройти на добу”, – зазначив Гайдай.

За його словами, росіяни не здатні протистояти ЗСУ на полі бою і влаштовують руйнівні обстріли міст своєю артилерією. У Бахмуті, до якого окупанти вперше за декілька місяців таки зуміли дійти, вони можуть повторити сценарій Сєвєродонецька.

“Бахмут проходить ту ж історію, яка відбувалася в Сєвєродонецьку. Вже прямою наводкою обстрілюють з артилерії”, – сказав чиновник.

Крім того, він додав, що після того, як сили оборони України знищили величезну кількість складів противника, інтенсивність їх обстрілів знизилася. Але в окупантів ще достатньо снарядів. Вони шукають можливості для логістики.

“Росіяни не сидять на місці, вони шукають нові можливості логістики, щоб підвозити снаряди і далі продовжувати бойові дії. Але все одно не така інтенсивність, як було раніше”, – сказав Гайдай.

Також Сергій Гайдай підкреслив, що війська Росії щодня втрачають десятки своїх солдатів. Окупанти зазнають труднощів з поповненням своїх військ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *