Про це писатимуть в книжках з історії України: Українські захисники умудрилися збити літак Росії, не випустивши при цьому жодної ракети. Фото

Командир зенітної ракетної батареї “Бук М1”, Герой України, майор Ярослав Мельник розповів про унікальний випадок знищення ворожої повітряної цілі. Російський військовий літак було знищено, при цьому захисники України не випустили жодної ракети.

Загалом на рахунку майора вже 28 ворожих цілей. Про це повідомляє видання “АрміяInform” (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

За словами Героя України Мельника, під час війни з російською окупаційною армією виникало кілька випадків, коли результат роботи захисників країни перевершував усі очікування.

Одного разу бійці зенітної ракетної батареї “Бук М1” знищили російський літак за допомогою ракети 1983 виробництва. Спочатку військові сумнівалися, що ракета полетить, проте завдяки майстерності військовослужбовців ворожу ціль було успішно ліквідовано.

Українські захисники збили літак Росії, не випустивши при цьому жодної ракети. Фото

“Одна з наших ракет була зроблена в 1983 році. Я дивився на неї і сумнівався, чи вона полетить до цілі. Ми зарядили її і виконали бойовий запуск. Майже сорокарічна ракета знищила ціль. Російський літак падав на землю після її влучання, немов осінній лист”, – розповідає офіцер.

Українські захисники збили літак Росії, не випустивши при цьому жодної ракети. Фото

Ба більше, одного разу зенітна ракетна батарея “Бук М1” знищила літак російських окупантів, не випустивши жодної ракети. Майор Мельник пояснив, що це стало можливим через розрив ракети. Внаслідок цього її уламки пошкодили відразу дві крилаті ракети армії РФ. Аналогічно був збитий і літак

“Наша самохідна вогнева установка може працювати одночасно лише по одній цілі. Ми усвідомлювали, що знищення навіть однієї крилатої ракети буде великою удачею. Ціль ми виявили, виконали бойовий запуск. Наша зенітна ракета розірвалася так, що уламками пошкодила дві крилаті ракети рашистів. Також ми збили літак, не випустивши жодної ракети”, – каже захисник України.

Загалом командир зенітної ракетної батареї “Бук М1” знищив уже 28 ворожих цілей: одинадцять бойових літаків різних типів, два вертольоти, дві крилаті ракети та тринадцять безпілотників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *