Матінко, за що ж це діткам… через вuстрlл грaнaтoмeтa на виставці лікарі шoкyвaли батьків інформацією про стан 6 nострaждaлuх дітей

Чернігівські лікарі повідомили про стан 6 травмованих дітей. Відомо, що 2-річний хлопчик у важкому стані.

Відповідну інформацію повідомила ввечері 3 вересня виконуюча обов’язки генерального директора дитячої обласної лікарні Тетяна Лебедєва. Щодо 2-річного хлопчика сказала, що це найменша дитина з усіх постраждалих.

Лікарка розповіла про стан 6 поранених дітей у Чернігові

За словами Тетяни Лебедєвої, травми отримали шестеро дітей. 2-річний хлопчик має осколкове поранення обличчя та складну травму кисті.

Дитину зараз (мовиться про 18:40 3 вересня – 24 канал) оперують дитячі хірурги. Приїхали хірурги щелепно-лицьові, судинні хірурги з обласної лікарні та лікар-офтальмолог,
– повідомила Лебедєва.

Вона також додала, що найбільша травма 2-річної дитини – внаслідок осколкового поранення обличчя. Також травмована кисть руки.

Лікарка сказала, що поки не має ніяких прогнозів щодо хлопчика, адже стан дитини важкий. Також виконуюча обов’язки генерального директора місцевої дитячої обласної лікарні розповіла, що:

  • 14-річний та 13-річний хлопці отримали акустичну травму – так зване оглушення;
  • 7-річному хлопчику наклали шви на руку, також у нього діагностували струс мозку. Нині дитина госпіталізована;
  • 10-річний та 12-річний хлопці, які є братами, вже вдома. У старшого – травмований тулуб.

Вибух на виставці в Чернігові

У центрі міста орієнтовно о 13:30 3 вересня на Валу була виставка боєприпасів. Державне бюро розслідувань встановило, що на акції у центрі міста представники організаторів, демонструючи громадянам різні зразки зброї та боєприпасів, привели у бойовий стан гранатомет.

Саме внаслідок цього постраждали люди. В ДБР повідомили, що:

  • вже почали розслідування за фактом поранення дітей на виставці зброї у Чернігові;
  • вирішується питання щодо затримання причетних до злочину та повідомлення їм про підозру за фактом порушення правил поводження зі зброєю.

Важливо! За статтею про порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення винним загрожує ув’язнення на строк від 2 до 10 років.

Офіс генпрокурора також прокоментував трагедію. Там пояснили, що боєприпас здетонував під час демонстрації зброї військовослужбовців територіальної оборони. Прокуратура відкрила справу за фактом порушення правил поводження зі зброєю.

24 канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *