До пօбачення! Дмитро Нагієв попрощався з рօсіянами: “ви воюєте самі з собօю”

Популярний шоумен, актор і ведучий Дмитро Нагієв попрощався з росіянами. Красномовне відео він опублікував у своєму Instagram – на платформі, яка вже не доступна для жителів РФ.

“До побачення. Ми обов’язково зустрінемося. Я вас люблю, незважаючи на терпкий смак втрачених надій. Як казав мій дід, перед причастям:

“Що ж я старий накоїв?” – написав Нагієв. Відзначимо, що на чорно-білому відео актор голить свою лисину під пісню групи Акваріум і Бориса Гребенщикова “Поезд в огне”. А саме під рядки:


Дід по батьківській лінії — Микола (Гулам) Нагієв, після Першої світової війни втік із перськими батьками з Ірану до Ашхабада. По дорозі його батьки померли від голоду, а хлопчик потрапив до туркменського дитячого будинку, де йому дали прізвище Нагієв на честь людей, що привели його туди, а також нове ім’я — Микола. Володів туркменською та арабською мовами, але говорив російською, помер від гангрени, коли Дмитру Нагієву було 9 років. Бабуся по батькові Гертруда Цопке, служила балериною в кордекорі Великого театру, після весілля переїхала до Ашхабада. Наполовину німець, наполовину латиш. Її предками були латиші з прізвищем Лейє та німці з прізвищем Цопке; Після смерті чоловіка переїхала до сина до Ленінграда.

Батько — Володимир Миколайович Нагієв, який мешкає в Ашхабаді, до 17 років грав у театрі Червоної Армії, але до театрального училища його не прийняли. Пізніше працював на Ленінградському оптико-механічному заводі. У Ленінграді він познайомився зі своєю першою дружиною Людмилою Захарівною. Після розлучення разом із матір’ю переїхав до кімнати на Ярославському проспекті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *