“Все навіть краще ніж ми чекали, від ранку, дружини окупанти, які повіджимали квартири, екстрено пакують манатки і втікають до Росії”: у Криму розпочалася справжня паніка

З кожною новою “бавовною” з Кримського півострова рятуються втечею все більше росіян – переважно члени сімей військовослужбовців армії РФ. А останніми днями сарафанним радіо розлетілася інформація про “швидке повернення України”, що викликало новий виток паніки. Такий, що дружини 0купантів уже почали продавати житло на ПБК.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Сім’ям окупантів “дали термін”

За словами співрозмовників OBOZREVATEL на півострові, сімей російських військових справді багато. “Нахабні, поводяться по-хамськи, на корінних кримчан дивляться зверхньо. Нам, тим, хто чекає на Україну, дуже важко морально. Важко дихати з ними одним повітрям”, – каже мешканка Алушти Олена.

За її словами, на ПБК (Південному березі Криму. – Ред.), у Ялті, Форосі, Алушті та Гурзуфі, в основному осіли сім’ї російських офіцерів, навіть якщо самі “вояки” служать у Сімферополі. Причому, каже співробітниця агентства нерухомості, частина квартир була ними куплена, а ось частина – просто віджата: “Я і мої колеги знаємо випадки, коли людей просто змушували переоформити житло. У документах фігурували якісь ліві люди з Магадана, Хабаровська, але потім квартири зайняли саме сім’ї окупантів”.

Частина з них за останній тиждень уже виставили “здобич” на продаж. Щоправда, в інтернеті це не світять: шукають клієнтів і намагаються провернути угоди по-тихому.

“Останні кілька днів побили всі рекорди: такої кількості пропозицій давно не було. Причому ціни впали на 25%, проте думаю, що це ще не дно: скоро вартість квартир у Криму ще більше впаде. Найцікавіше, що саме дружини російських військових “по великому секрету” рознесли інформацію, що настав час їхати. Вони дуже налякані швидким поверненням України – говорять про “гарячу осінь”, – поділилася кримчанка.

На її думку, це свідчить про серйозність ситуації: “Якби росіяни просто злякалися вибухів у Криму, то поїхали б до РФ пересидіти ситуацію, але вони вже розпродують житло”.

За словами ще одного співрозмовника OBOZREVATEL на окупованому півострові, з’явилося багато пропозицій із продажу меблів, а також автомобілів.

“Росіяни терміново розпродають все. Дуже багато пропонують побутової техніки, меблі, машини. Щоправда, швидко знайти покупців навряд чи вдасться: від жадібності дуже гнуть ціни”, – розповів чоловік.

Швидке визволення

Ефектне знищення військових об’єктів російських 0купантів у Криму посилюється. Причому, що саме за “недопалки” спрацювали – не розуміє ніхто.

Вибухи у Криму карта

Паніку викликають у росіян навіть думки про удари по Кримському (Керченському) мосту, яким можна досить швидко виїхати до РФ. Однак цей міст, як кажуть співрозмовники OBOZREVATEL у ЗСУ, не є першочерговим завданням. “Ще достатньо інших важливих цілей”, – переконаний офіцер.

На його думку, окупований півострів однозначно повернеться під контроль України: “Якщо ще пів року тому в когось були сумніви, то наразі їх немає”.

Тим часом українці вже стали бронювати місця в готелях Криму на осінь 2022 року. А це знову викликало паніку серед колаборантів та безпосередньо росіян.

“У тимчасово окупованому Криму новий флешмоб: місцеві бариги-рієлтори хничуть у соцмережах, що українці масово бронюють житло та апартаменти в окупованій АР Крим на 14.10.2022. Навіщо? Щоб відсвяткувати День захисника України та ДЕОКУПАЦІЮ півострова”, – написав киянин Тарас Дзюба на своїй сторінці у Facebook і виклав скриншоти.

квартири у Криму

На них видно, як під час листування з кримським рієлтором українка Валерія рекомендувала задуматися про можливість оплати у гривні та повідомила, що планує відсвяткувати на півострові День визволення Криму від російських загарбників.

оренда Крим
оренда квартири Крим

Причому це не поодинока ситуація – останніми днями таких бронювань проходить чимало, і це викликало у росіян справжню істерику. Активізувалося й українське підпілля: патріоти влаштували справжній флешмоб у День Незалежності 24 серпня.

українці у Криму

Те, що Україна повернеться до Криму, вже не сумнівається ніхто, головне питання – коли саме. Однак те, що це станеться, – сто відсотків.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *