Що буде дальше? Уперше в історії відбулося повне відключення ЗАЕС від енергомережі – Енергоатом

У четвер, 25 серпня вперше в історії сталося повне відключення Запорізької атомної станції від енергосистеми. Інцидент спричинили обстріли окупантів і пожежі на станції, що спалахнули в результаті.

Про це заявили в ДП “Енергоатом”. “Відключення повітряної лінії спричинило зміни в роботі ЗАЕС”, – йдеться в повідомленні.

Так, зазначається, що через загоряння на золовідвалах ТЕС, що розташована поряд із Запорізькою АЕС, двічі відключалася остання (четверта) лінія зв’язку з енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – “Дніпровська”.

Три інші лінії зв’язку раніше було пошкоджено під час ворожих обстрілів.

“У результаті два працюючі енергоблоки станції відключилися від мережі. Таким чином, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – перше в історії станції”, – розповіли в “Енергоатомі”.

У компанії зазначили, що власні потреби станції в електроживленні забезпечуються з енергосистеми України через лінію зв’язку ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

“Зауважень до роботи автоматики та систем безпеки поки що немає. Ведуться пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі”, – повідомили в “Енергоатомі”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *