Відео. Колона з 5 тисяч вірян УПЦ МП іде в напрямку Почаєва, попри заборону поліції на масові зібрання.

Колона з близько 5 тисяч вірян Української православної церкви московського патріархату рухається з Хмельницької області в Тернопільську. Незважаючи на заборону проведення масових зібрань, вони проводять так звану хресну ходу до Почаєва.

Там розташована Почаївська Успенська лавра, що перебуває в оренді УПЦ МП. Про це повідомило видання hromadske з посиланням на  пресслужбу Головного управління Національної поліції в Тернопільській області (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

У колоні близько 5 тисяч осіб
Прихожани проігнорували заборону

Правоохоронці повідомили, що Рада оборони регіону ухвалила рішення, відповідно до якого, під час релігійних обрядів слід уникати організованого пересування пішки чи авто, групами, колонами або ходом ще 26 липня.

Однак прихильники московського патріархату проігнорували цю заборону.

“Це неорганізована колона людей, серед них немає чітко визначеної особи, яка їх офіційно веде. Поліцейські забезпечують публічний порядок і безпеку людей, які беруть участь у ході, а також дотримання ними правил дорожнього руху”, – розповіли в поліції.

Прихильники московського патріархату йдуть з Хмельницької до Тернопольської області
Прихожани рухаються у Почаїв

Там також додали, що не затримували нікого з учасників ходу, хоча напруга була.

За інформацією місцевих ЗМІ, колону вірян не пропускали до деяких населених пунктів. 

Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш повідомив, що в колоні рухаються п’ять тисяч людей. За його словами, предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій не благословляв цю ходу. Хмельницький владика теж відмовився брати на себе відповідальність.

У колоні близько 5 тисяч осіб

“Вчора ми мали надзвичайно багато різних подій. Замість того, щоб зосередитися на іншій роботі, ми цих людей по полях виловлювали. Вони бігли на прорив. Це неконтрольована маса”, – сказав Труш.

Нагадаємо:  19 серпня, у центрі Кам’янець-Подільського на Хмельниччині на так званій хресній ході прихильники УПЦ МП серед іншої символіки несли російський триколор. На фото видно, що захід супроводжувала поліція, але жодним чином не реагувала на розгул “русского міра” в західноукраїнському місті.

"Хресна хода" в УПЦ МП в Почаїв
"Хресна хода" в УПЦ МП в Почаїв
"Хресна хода" в УПЦ МП в Почаїв

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *