Чудова вечірня новина! Шмигаль заявив, що Україна готова демілітаризувати Крим

Україна готова демілітаризувати Крим, який російські окупанти перетворили на військову базу.

Росіяни ж зараз мають вибір – покинути окупований півострів добровільно або після демілітаризації військовим шляхом. 

Про це під час саміту “Кримська платформа” заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

За його словами, росіяни зараз обстрілюють материкову Україну з території окупованого півострова, а тому військові об’єкти в Криму є законною військової ціллю ЗСУ. 

Демілітаризація Криму необхідна для безпеки України та Європи. 

“Україна вітала б добровільний вивід Росією своїх військ, військової техніки з території Криму та інших тимчасово окупованих територій України”, – наголосив Шмигаль. 

Після деокупації півострова Україна планує зробити з Криму сучасний європейський курорт. Це стане частиною плану з відновлення України після війни, який презентували у Лугано. 

Голова уряду наголосив, що Крим стане стане частиною європейського транспортного простору, буде інтегрований до європейської мережі доріг, йдеться про створення потужного авіахабу.

Шмигаль додав, що буде презентовано новий бренд “Крим-365”. Він передбачає створення інфраструктури цілорічного відпочинку. Планується будівництво готелів у співпраці зі світовими лідерами ринку, реалізація медичного туризму, будівництво найбільшого концертного майданчика. Також у Криму реалізовуватимуть енергетичні проєкти

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *